Сглобяеми къщи с рибат панел » Вал Комфорт Строй

Вал Комфорт Строй

Сглобяеми къщи с рибат панел

Какво представляват сглобяемите къщи с рибат панел

Ribat Panel е специална стенна и покривна система, която осигурява висока издръжливост и топлоизолация в сградите и увеличава площта на сградата. Благодарение на своята гъвкава и здрава структура, площта му на използване е много широка и изработката на приложението е много лесна. Ribat Panel е чисто нов строителен елемент, който е лек, лесно оформен, намалява дебелината на стената и увеличава нетния квадратен метър, като същевременно увеличава нетния квадратен метър, лесен е за монтаж и значително намалява разходите ви. Готовите блокове ускоряват вашите проекти. Ribat Panel се състои от три основни компонента. Тези компоненти се обединяват, за да образуват силния, икономичен, дълготраен, лек Ribat Panel. Ribat Panel може да се използва безопасно във вътрешни стенни прегради, външни стени, звуко- и топлоизолация, покривни покрития, всички едноетажни сгради и дизайни със специални форми.

Максимална здравина благодарение на 3D решетъчната армировка Рибат панел с триизмерната си стоманена решетка и със топлоизолационният материал използвани в една система се създаде един композитен устойчив строителен материал . Благодарение на това , че е лек и еластичен вид строителен композит , може да бъде прилаган в изпълнението на проекти със сложен за изпълнение характер проекти ,което улеснява значително строителните дейности Рибат панел в същото време може да бъде използван като носещ елемент в сградите .

Предимства на теглото на Рибат Панел Рибат Панел предоставя по висока товароносимост в същото е значително по лек като материал (5.4 kg/m2 net, 135 kg /m2 с мазилка ) . Така Рибат Панел допринасят за по ниско тегло на сградата и значително намалява разхода на вложението.

Топлоизолационни свойства Ribat Panel може да се използва в много по-малка дебелина от традиционните материали, за да осигури същите стойности на топлоизолация. Ribat Panel осигурява голямо предимство пред традиционните материали.

ВЪНШНА МРЕЖА Гъвкавият и здрав екзоскелет на панела се състои от стоманени мрежи с диаметър 2,5 мм и разстояние 5 см х 5 см от двете страни.

КРЪСТОСАНИ ВРЪЗКИ Двустранна скара , която се намира от двете страни на панела е с товароносимост 650-750кг. м2 е 3 мм. Кръстосаната потопена галванизирана арматура е свързана една за друга със специално изплетена връзка .

ИЗОЛАЦИОННА ПЛОЧА В клетката от стоманена конструкция е разположен специален ЕПС панел с плътност 16 кг./м3 и дебелина от 8 см .( подходящ за вътрешни преградни стени ) до 14 см. / ( подходящ за външни стени )

Етапи на строителство с рибат панел

Готови проекти на сглобяеми къщи с рибат панел

Допълнителна информация за рибат панела

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА НА RIBAT PANEL – EPS?
EPS е вечен материал. Въпреки това се вижда, че се твърди, че EPS изчезва с течение на времето, където се използва. Фактът на въпроса е следният: Ако EPS се прилага на правилното място, при правилната дебелина и плътност, според строителната физика и строителните правила, няма такова нещо като унищожаване на материала. От друга страна, ако EPS се използва при ниска плътност (например 10 kg/m3) под налягане в гореща зона (например на покрив на тераса) поради липса на информация или евтино привличане на цена, EPS омекотява и смачква с ефекта на топлина и налягане и може да доведе до срутване на слоевете върху него. На такива места трябва да се използва EPS с висока плътност (минимум 14-16 kg / m3). В интерес на истината, проби, взети от места, където EPS е прилаган преди 30-40 години в света, доказват, че в EPS не е настъпила промяна.

ЗАЩО имената на 3D EPS ПАНЕЛИТЕ И ОЛЕКОТЕНИ ПАНЕЛИ СА ОТДЕЛНИ?
3D EPS Panel е името, дефинирано за специални панели, произведени под марката Ribat Panel в програмата IdeCAD. По същия начин, Light Panel е името, дефинирано за специални панели, произведени под марката Ribat Panel в програмата Sta4CAD. Въпреки че и двата термина описват един и същ продукт, тази разлика се дължи на предпочитанията на служителите на програмата при избора на име.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА 3D EPS ПАНЕЛ? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОЛЕКОТЕН ПАНЕЛ?
3D EPS панел – Олекотеният панел е технически строителен материал, състоящ се от следните елементи: неръждаема поцинкована напречна стомана с диаметър 2,5-3 мм, външна и вътрешна повърхност от неръждаема поцинкована стомана с разстояние 5×5 см и диаметър 2,5 мм, експандиран полистирол (EPS) с дебелина 5-15 см. 3D EPS Panel – Lightweight Panel е модерен строителен материал, който е разработен за бързо изграждане на енергийно ефективни нови сгради и обновяване на съществуващи сгради и конструкции. Може да се създаде голямо разнообразие от структури, като къщи, стени, подове, покрив, стълби, физкултурни салони, промишлени конструкции и селски къщи и др. 3D EPS панел – Лекият панел има предимствата на икономия на енергия, топлоизолация, комфорт, звукоизолация, лекота на нанасяне, скорост на строителство и разходи за строителство, здравина и издръжливост. Той е много лек и не се нуждае от допълнително превозно средство, за да го носи. Ribat Panel произвежда 3D EPS панел – лек панел в Турция. Произвежда с максимална прецизност в производствената си база с висока автоматизация и стандарти за качество. Експертният персонал на Ribat Panel продължава да работи усилено, за да пренесе скоростта, качеството, надеждността и ценовото предимство до допълнителни нива в проектирането и изграждането на 3D EPS Panel – Lightweight Panel.

ЗАЩО ПОКРИВНИТЕ СИСТЕМИ СА ИЗРАБОТЕНИ ОТ RIBAT ПАНЕЛ?
Приложението, което свежда до минимум кофража в покривната обвивка и палубите на горния етаж, е приложението Ribat Panel. 6 см бетон се излива върху панела Ribat и по този начин натоварването на сградата е много ниско. Това е важен фактор, който облекчава всички носещи елементи до основата на сградата. Собственото тегло на Ribat Panel е на много ниско ниво от 4,5 кг на квадратен метър. Сглобява се бързо, без да е необходима изработка на какъвто и да е кофраж и според нуждата се монтират допълнителни армиращи елементи след което се излива бетон. След като бетонът придобие здравина, решетката, върху която се полагат панелите, се демонтира и отдолу се извършва мазилка. С Ribat Panel е едновременно икономично и лесно да се направи покрив по желание.

ЗАЩО RIBAT ПАНЕЛ СЕ ИЗПОЛЗВА В СВОД ПОКРИВНА СИСТЕМА?
Чрез използването на Ribat Panel в конструкцията на сводестия покрив се получават както естетически, така и рентабилни решения. В сравнение със стоманената покривна конструкция, процесът е завършен на много по-достъпни цени. Освен това не е необходимо да се прави топлоизолация. Тъй като няма много фуги и слоеве като стомана, няма вероятност да причини проблеми с течение на времето. Ако се предпочита бетон, е необходимо да се поемат високи кофражни разходи за бюджета и да се вземе предвид високото тегло, което ще бъде поставено върху сградата. Освен това трябва да се предвиди и дългосрочността на работните дейности.

RIBAT PANEL EPS – БЕЗОПАСЕН ЛИ Е ЗА ЗДРАВЕТО?
EPS няма опасност за здравето. Поради тази причина дори в хранително-вкусовата промишленост се използват предимно опаковки, изработени от EPS материал. Подобно на повечето изолационни продукти, той никога не е хранително вещество за микроорганизмите. Не мухлясва, не гние, не мирише. EPS винаги е извън биологичните взаимодействия.

RIBAT PANEL EPS – ПОЖАРОУСТОЙЧИВ ЛИ Е?
Правилно произведените висококачествени EPS продукти са негорими и незапалими. В случай на директен контакт с пламъка, той само променя формата си, не се възпламенява по никакъв начин. Той не отделя токсичен/черен газ, което е най-важният въпрос в случай на пожар, и не застрашава човешкия живот. EPS с най-високи стандарти се използва в Ribat Panel. При тестовете за пожар панелът Ribat, използван в стените и подовете, издържа на огъня в продължение на 90 минути, без да показва никакво влошаване.

RIBAT PANEL EPS – ВРЕДЕН ЛИ Е ЗА ПРИРОДАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА?
EPS е 100% рециклируем. Затова е изключително полезен продукт по отношение на устойчивостта и екологията. EPS е най-добрият изолационен материал днес, защото не образува конденз, и е дълготраен, икономичен и здравословен. 98% от EPS се състои от въздушни мехурчета. Поради тази причина, противно на това, което се очаква, тя няма структура на петролна основа. Той съдържа много по-малко химикали от много продукти като бои, използвани в строителни материали.